HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Almafelfújt
| Többi

Almafelfújt recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg tisztán mért alma
4 tojás,
15 dkg porcukor,
4 dkg vaj vagy sütőmargarin,
4 dl tej,
4 dkg liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
1-1 mokkáskanálnyi reszelt citrom
csipet só,
1 dkg vaj a forma kenéséhez,
a díszítéshez és a tálaláshoz mirelit málna

A recept elkészítése

a meghámozott, kicsumázott és kis kockákra vágott almát tűzálló tálba teszem, kevés cukorral meghintem, és a forró sütőben üvegesre párolom. Közben a vajat a liszttel habzásig hevítem, majd a tejjel felengedve állandó keverés közben sűrűre főzöm. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverem, a fehérjéből kemény habot verek. Kivajazok négy kisebb formát, és beleszórom a zsemlemorzsát.

ha a mártás már nem forró, belekeverem a párolt almát és a fűszereket. Ezután adom hozzá a tojássárgás cukrot, végül beleforgatom a tojáshabot. A felfújt masszát a formákba töltöm, a tetejét simára egyengetem, majd előmelegített forró sütőbe tolom, és közepes lángon 35-40 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a közepe is átsült-e már. Még tűzforrón melegített tálra borítom, és fagyos málnával megrakom. Csokoládémártással vagy olvasztott csokoládéval meglocsolom. (Ez utóbbi elhagyható!).

Feltöltötte: trixi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

bulira ajánlott , társasági ételek , olcsó ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , desszertek

vissza az előző oldalra