HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Almás-diós béles
| Többi

Almás-diós béles recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg fagyasztott vajas-leveles tészta,
1 kg alma
10-10 dkg kristálycukor és zsemlemorzsa,
5 dkg darált dió
2 evőkanál sárgabarack
1 tojás,
1 mokkáskanál őrölt fahéj
fél dl tej,
a tészta nyújtásához 2 evőkanál liszt.


A recept elkészítése

a tojást habosra keverem. Az almát megmosom, kicsumázom és héjastul lereszelem. Tálban kicsit kinyomkodom (a levét meg lehet inni), majd összekeverem a tojással, dióval, sárgabaracklekvárral, fahéjjal és cukorral.

a felengedett tésztát elfelezem. (Az egyik felét felhasználásig visszarakom a hűtőbe). Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, és teljes felületét megszórom a zsemlemorzsa felével. A tésztán egyenletesen elosztom a töltelék felét, majd szorosan felcsavarom. A rudat két lapát segítségével óvatosan a sütőlemezre teszem. A másik tésztadarabot ugyanígy elkészítem. Oldalát és tetejét tejjel megkenem, majd az előmelegített, közepesen forró sütőben szép pirosra megsütöm. Még forrón rudanként 6-6 szeletre vágom.

Feltöltötte: nadja

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , ünnepi ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra