HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Almás-karamellás sütemény
| Többi

Almás-karamellás sütemény recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

kb. 30 szelethez:
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
35 dkg kristálycukor
1 citrom
1,5 kg alma
20 dkg pirított dió
5 tojás
1 tojássárgája
25 dkg vaj
2 evőkanál étkezési keményítő
40 dkg liszt
2 csomag sütőpor
vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez


A recept elkészítése

A tejet a vaníliás cukorral felforrósítjuk. Serpenyőben kb. 5 dkg cukrot aranybarnára karamellizálunk. Félrehúzzuk, a forró tejjel felöntjük, felforraljuk, majd rövid ideig hűlni hagyjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Az almát megtisztítjuk, kicsumázzuk, gerezdekre vágjuk, megöntözzük citromlével. A diót durvára vágjuk, és megpirítjuk.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit vajjal kikenjük, zsemlemorzsával meghintjük. 2 tojást a tojássárgával és 5 dkg cukorral kikeverünk, a karamelles tejjel felöntjük, majd addig melegítjük, amíg kissé besűrűsödik. Félrehúzzuk, lehűtjük (forralni nem szabad!). A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral. A vajat 20 dkg cukorral, egy csipet sóval, a citromhéjjal habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a megmaradt tojásokat, beleöntjük a karamellás tejet, fokozatosan beleszórjuk a lisztet, és simára kidolgozzuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, tetejére terítjük az almát, megszórjuk a pirított dióval, a maradék cukorral, és kb. 45 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 260 kcal

Feltöltötte: tunde

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , őszi ételek , téli ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , desszertek

vissza az előző oldalra