HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Almás krémes
| Többi

Almás krémes recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához másfél kg alma
20 dkg liszt,
18 dkg porcukor,
8 tojás,
8 evőkanál víz,
1 evőkanál kakaópor,
fél zacskó sütőpor,
a krémhez fél liter tej,
25 dkg sütőmargarin,
18 dkg porcukor,
2 zacskó vaníliás pudingpor,
1 tábla tortabevonó,
csipetnyi só.

A recept elkészítése

Közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk, és a meghámozott, kicsumázott almát szorosan egymás mellé szeleteljük. A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport meg a tojásfehérjékből vert habot. Felét az almára simítjuk, majd a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport. Ezt rákenjük a sárga rétegre. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Miközben sül, a tejben megfőzzük a pudingot (cukor nélkül). Míg a puding hűl, a margarint cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingot hozzáadjuk. A már kihűlt süteményről lehúzzuk az alufóliát, és a krémet az alma tetejére kenjük. Végül olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét. A sütemény érdekessége, hogy süléskor alul lévő alma kerül felülre, rá pedig a krém és csokoládémáz.

Feltöltötte: adel

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

gyerek ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , desszertek

vissza az előző oldalra