HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Almás narancsaszpik
| Többi

Almás narancsaszpik recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 nagy narancs,
4 alma
1 dl tejszín,
ízlés szerint 8-10 dkg cukor,
2 evőkanál zselatinpor.


A recept elkészítése

a narancsot megmosom, letörülgetem, majd félbevágom. Levét kicsavarom. Az almát meghámozom, kicsumázom, és annyi vizet öntök hozzá, amennyi félig ellepi. Addig főzöm, amíg pépes nem lesz. Villával összetöröm, és hozzákeverem a narancslevet. Cukorral kellemesen édesre – de nem túl édesre – ízesítem. Előkészítek egy szép formát, és hideg vízzel kiöblítem. A tejszínből kemény habot verek.

a zselatinra ráöntök 3 evőkanál vizet, és feláztatom, majd folyamatosan kevergetve langyosra melegítem. Ha már folyós, jól összekeverem a narancsos masszával, végül óvatosan beleforgatom a tejszínhabot. Beleöntöm a formába, befedem, és a hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztem. Tálalás előtt az oldalát késsel fellazítom, és tálra borítom. Tetszés szerint díszítem, tortaként szeletelem.

Feltöltötte: csenge

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

ünnepi ételek , társasági ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , desszertek

vissza az előző oldalra