HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Ananászos rántott csirkemell
| Többi

Ananászos rántott csirkemell recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 kicsi csirkemell
1 kg-os ananász
fél citrom
2 evőkanál szója
csipetnyi reszelt szerecsendió
2 dkg vaj
a bundázáshoz:
liszt
1 simára kevert tojás
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg reszelt sajt
a sütéshez:
bőven olaj

A recept elkészítése

A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, és az így kapott négy húsdarabot oldalról behasítjuk, hogy „zsebe” legyen. Az ananászt leszűrjük, a levét félretesszük, és a szójamártással meg csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük. A húsdarabokat beleforgatva egy órára jégbe hűtjük, majd leszűrjük. Két ananászkarikát apróra vágunk, a hús „zsebébe” tömködjük, és a nyílást fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük. A szokásos módon lisztbe, tojásba, sajttal összekevert morzsába forgatjuk, és teflonserpenyőben, bő olajban kisütjük. Papírtörülközőn leitatjuk, és melegen tartjuk. Az olajat a serpenyőből kiöntjük, a vajat belerakva felolvasztjuk, és a maradék – alaposan lecsepegtetett – ananászkarikák mindkét felét kissé átsütjük rajta. A húst ezzel körítjük (esetleg meggybefőttszemekkel is díszíthetjük), de ha nagy étkű a család, párolt rizst is kínáljunk hozzá.

Feltöltötte: maja

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , mediterrán ételek , ünnepi ételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 30 perc , főételek

vissza az előző oldalra