HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Pogácsák > Andrejku tepertős pogácsája
| Többi

Andrejku tepertős pogácsája recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

70 dkg liszt
40 dkg teper
4 dkg élesztő
3 dkg só
3 tojássárgája
1 evőkanál ecet
2 és 1/2 dl tej


A recept elkészítése

A tepertőt ledarálom, az ecettel összekeverem, majd 20 dkg liszttel összegyúrom. Az élesztőt a tejben felfuttatom, és 50 dkg liszt közepébe öntöm. Hozzáadom a 3 tojássárgáját, sót, és jól összedolgozom. Megkelesztem, majd vékonyra kisodrom. Rákenem a tepertőt, 1/2 órát pihentetem. Kisujjnyira nyújtom, hajtogatom, 1/4 órát pihentetem, még kétszer hajtogatom, a harmadik nyújtásnál kiszaggatom, tojással megkenem, és előmelegített sütőben megsütöm.

Feltöltötte: ani

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra