HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Aszalt szilvával, sajttal és mogyoróval töltött csirkemell
| Többi

Aszalt szilvával, sajttal és mogyoróval töltött csirkemell recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 db filézett csirkemell

bors
15-20 dkg aszalt szilva
2 dl édes vörösbor
8 kávéskanál sós mogyoró
8 lapka sajt
1 tojás
liszt
4 db szegfűszeg
olaj a sütéshez


A recept elkészítése

Az aszalt szilvát felaprítjuk, és a borba beáztatjuk. (Ha lehet, már előző este áztassuk be.)

A csirkemellet 8 szeletre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, borsozzuk, sózzuk. A hússzeletekre fektetünk 1-1 sajtszeletet, rátesszük a lecsöpögtetett aszalt szilvát (a borra még szükség lesz), megszórjuk az összetört mogyoróval, és feltekerjük, lehetőleg úgy, hogy sütés közben a sajt ne folyjon ki.

A tojásból, a lisztből és a borból sűrű palacsintatésztát készítünk. Fűszerezzük sóval, borssal és az összetört szegfűszeggel. A hústekercseket a lisztben megforgatjuk, majd a palacsintatésztában is.
Forró olajban kisütjük.

Feltöltötte: afrodite

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra