HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Avokádós rákkoktél
| Többi

Avokádós rákkoktél recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 üveg pezsgő
15 dkg apró rák natúr lében (konzerv)
1 érett avokádó
1 kis csokor petrezselyem
fél citrom
4 evőkanál olívaolaj
1 tojássárgája
1 evőkanál brandy
fél evőkanál borecet
fél evőkanál mustár


A recept elkészítése


A pezsgőt behűtjük. A rákot leszűrjük. Az avokádókat megmossuk, szárazra töröljük. A petrezselymet leöblítjük, néhány bóbita kivételével finomra vágjuk.

Az avokádókat hosszában kettévágjuk, magjukat kiemeljük. Belsejüket karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy 1 cm falvastagság maradjon. Aljukból levágunk egy vékonyka szeletet, hogy ne billegjenek majd a tányéron. Mind a \"csónakok\" belsejét, mind a golyócskákat azonnal megkenjük-locsoljuk átszűrt citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Félreteszünk a díszítéshez 8 szép rákocskát, a többit az avokádógolyókhoz adjuk. Az olívaolajat, a tojássárgákat, a brandyt, a borecetet és a mustárt habos krémmé turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, (frissen) őrölt fehérborssal illatosítjuk, végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Lazán összekeverjük az avokádóhúsos rákkal, és a kivájt avokádókba púpozzuk. A tálat vékony citromkarikákkal, a félretett rákokkal és petrezselyembóbitákkal díszítjük. Fogyasztásig hidegen tartjuk. A pezsgővel kínáljuk. A menühöz előételként is tálalhatjuk, de önmagában is laktató. Pirított kenyér vajjal illik hozzá.

Feltöltötte: zsanna

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , egzotikus ételek , ünnepi ételek , gyertyafényes vacsorák , társasági ételek , költséges ételek , egyszerű ételek , előételek

vissza az előző oldalra