HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Babos pogácsa
| Többi

Babos pogácsa recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg finomliszt,
20 dkg tarkabab,
20 dkg sertés- vagy libazsír,
1 dl tejföl,
2 tojás,
3 dkg élesztő,
3 dkg szója
1 evőkanál só,
ízlés szerint törött bors
a tetejére 1 tojás.


A recept elkészítése

az előző este beáztatott babot sós vízben puhára főzöm és kihűtöm. Húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a hideg zsírt, a szétmorzsolt élesztőt, a tejfölt, a tojást meg a szójalisztet. Sóval, törött borssal ízesítem, és összegyúrom. 15 percig letakarva pihentetem.

az élesztős tésztát összegyúrom a liszttel. Cipóba formálom, majd 2 cm vastagra nyújtom. A tészta tetejét bevagdosom, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Egymáshoz nem túl közel, olajozott sütőlemezre teszem. Letakarom, langyos helyen duplájára kelesztem, végül a tetejét tojással megkenem. Előmelegített sütőben, közepes lángon húsz percig sütöm.

Feltöltötte: klaudia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

bulira ajánlott , társasági ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , tésztafélék

vissza az előző oldalra