HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Nyárra > Bakonyi pulykamelltekercs
| Többi

Bakonyi pulykamelltekercs recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 nagy szelet pulykamellfilé,
20 dkg darált sertéshús,
15 dkg húsos, füstölt szalonna,
15 dkg csiperkegomba
2 nagy fej hagyma,
1 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 csapott evőkanál pirospaprika
só,
olaj


A recept elkészítése

A húsos, füstölt szalonnát ledaráljuk és összegyúrjuk a sertéshússal. Szükség esetén sózzuk. A pulykamellszeleteket jól kiveregetjük, középre helyezzük a tölteléket és feltekercseljük. Fehér cérnával átkötjük vagy hústűvel megtűzzük. A húst besózzuk, majd forró olajon, körös-körül megpirítjuk. A lábosból kivesszük, a visszamaradt olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megpároljuk, majd meghintjük a pirospaprikával. Felöntjük 1 dl vízzel. Sózzuk. A mártásba visszahelyezzük a pulykamelltekercseket és fedő alatt, kis lángon megpároljuk. A mártást tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. A bakonyi pulykamelltekercset galuskával tálaljuk.

Feltöltötte: hanna

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

nyári ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra