HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Banán tésztában, forró csokival
| Többi

Banán tésztában, forró csokival recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 tojás
4 banán
6 dkg cukor
3 dkg vaj
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tejszín
6 dkg liszt
3 dkg finomra darált mandula
bő olaj a sütéshez
15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj
1 evőkanál porcukor


A recept elkészítése


A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A banánokat megtisztítjuk, ketté vagy négybe vágjuk.


1. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vajjal, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a liszttel és a darált mandulával. A fehérjéből vert kemény habbal lazítjuk.
2. Az olajat mély, de nem túl nagy edényben felforrósítunk. A banánokat a tésztába mártjuk, és a forró olajban szép pirosra sütjük. Amikor kész, konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
3. A csokoládét darabokra törjük, hőálló edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, amikor megolvadt, belekeverjük az olajat.
4. A sült banánt tányérra tesszük, meglocsoljuk a forró csokival, és megszórjuk a porcukorral. Hasonló módon alma

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 800 kcal

Feltöltötte: zsuzsi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , ünnepi ételek , gyertyafényes vacsorák , társasági ételek , gyerekzsúr , pofonegyszerű ételek , 30 perc , desszertek

vissza az előző oldalra