HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Banáncsemege
| Többi

Banáncsemege recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 nagy banán
1 készen vásárolt, szögletes piskóta,
2 evőkanál rumos tejben áztatott mazsola,
15 dkg bevonó étcsokoládé
2 dkg fehér csokoládé
a krémhez: 1/2 zacskó, főzés nélkül készthető pudingpor,
1,5 dl tej,
pár csepp citrom


A recept elkészítése

a meghámozott banánt hosszában kettévágom. A piskótából lapjában levágok egy vékony szeletet. (A megmaradt tésztát mélyhűtőbe teszem, más alkalommal tortalapként felhasználható.) 4 banánformát vágok ki belőle. A piskótaforgácsot apróra vágom.

a tejet a pudingporral addig keverem, amíg kemény nem lesz, ekkor pár csepp citromlével ízesítem. A pudingot összekeverem a piskótaforgáccsal. A pudingos keveréket rákenem a piskótadarabokra, belenyomkodom a mazsolaszemeket, majd ráhelyezem a fél banánokat. Ezután hústűvel átszúrom, így könnyebben megfogható. 15 percre mélyhűtőbe teszem.
A bevonó csokoládét vízgőz fölött vagy mikrosütőben felolvasztom, a fehér csokit úgyszintén. A piskótás-krémes banánt egyenként megmártom a csokoládéban, amely azonnal rádermed. A fehér csokiból csíkokat nyomok rá, és rácsra teszem. A hústűt óvatosan kihúzom belőle, és hűtőszekrényben néhány óráig hűtöm.

Feltöltötte: marinka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

ünnepi ételek , közepesen költséges ételek , rafinált ételek , 60 perc , desszertek

vissza az előző oldalra