HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Barackos-mákos sütemény
| Többi

Barackos-mákos sütemény recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

25 db kisebb,
érett,
magva váló sárgabarack
5 dkg mák,
50 dkg sovány túró,
4 tojás,
8 evőkanál tej,
8 evőkanál olaj,
20 dkg cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
50 dkg liszt,
csomag sütőpor,
vaj a tepsi kikenéséhez,
1 dl tejszín,
1 csomag reszelt citrom
2 evőkanál porcukor


A recept elkészítése

A barackot alaposan megmossuk, félbeszedjük, a magját kidobjuk. A mákot finomra daráljuk. A túrós, olajas tésztához: a túrót, egy tojással, a tejjel, az olajjal, 10 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát nem túl vékonyra nyújtjuk, hogy egy kb. 35 x 40 cm-es sütőtepsit egyenletesen befedjen. A három tojást szétválasztjuk, a tojássárgáját 10 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét és a tejszínt kemény habbá verjük, majd a mákkal és a reszelt citromhéjjal együtt a tojássárgájás krémhez keverjük. Az így kapott mákos masszát a tésztára simítjuk, a fél barackokat a tetején egyen egyenletesen elosztjuk. Forró sütőben (200 fokon) 30-35 percig sütjük, majd kihűlni hagyjuk. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Feltöltötte: szelina

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , desszertek

vissza az előző oldalra