HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Barackos mártás
| Többi

Barackos mártás recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

22 dkg cukor
3 dl víz
fél kg barackbefőtt


A recept elkészítése

A cukrot lassú tűzön 3 dl vízben addig főzzük, amíg teljesen feloldódik. (A lábos falához ragadt cukorkristályokat nedves ecsettel szedhetjük le.) Abbahagyjuk a keverést, a lángot nagyobbra vesszük, és hagyjuk főni, hogy sűrű cukorszirup keletkezzen. Hozzáadjuk a barackokat, és kb. 5 perig főzzük a cukorszirupban. Időnként megkeverjük. A barackokat kivesszük, összeturmixoljuk, és a kapott gyümölcspürét kívánt sűrűségűre hígítjuk a visszamaradt cukorsziruppal. Hagyjuk kihűlni, majd tálalásig a hűtőben tartjuk.

Feltöltötte: blanka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , ünnepi ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 30 perc , mártások, szószok

vissza az előző oldalra