HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Berni mártás (Béarnaise)
| Többi

Berni mártás (Béarnaise) recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 szem mogyoróhagyma
1 evőkanál ecet
3 tojássárgája
2 evőkanál mustár
25 dkg vaj


A recept elkészítése

Meghámozzuk és összevágjuk a mogyoróhagymát. Az ecettel és kevés vízzel lábosba tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagymák megpuhulnak és az összes folyadék el nem fő. A lábost hideg vízbe tesszük, és a masszához habverővel, gyors keverés mellett hozzáadunk 3 tojássárgáját. Akkor jó, ha krémesedni kezd. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a mustárt, apránként hozzáöntünk 25 dkg olvasztott vajat, és alaposan összekeverjük. Ha fel szeretnénk melegíteni, gőzfürdőben tegyük, hogy ki ne csapódjon!

Feltöltötte: larissza

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

svájci ételek , klasszikus ételek , olcsó ételek , egyszerű ételek , 30 perc , mártások, szószok

vissza az előző oldalra