HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Birstorta
| Többi

Birstorta recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg birs
10 dkg cukor
2-3 citrom
2 evőkanál zselatin
5-10 dkg mandula
3-3 szem szegfűszeg és édeskömény
a tálaláshoz:
2 dl tejszín
1 evőkanál porcukor


A recept elkészítése

A mandulát forró vízbe áztatjuk, majd a héját egy mozdulattal – mint a kesztyűt – lehúzzuk. Közben a citromot megmossuk, és héjastul vékony karikákra vágjuk. A birsalmát vagy -körtét meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a csumáját kivágjuk. A gyümölcsöt annyi vízzel öntjük le, amennyi éppen ellepi, belerakjuk a szegfűszeget, az édesköményt és a citromkarikákat. Fedő alatt addig főzzük, amíg a gyümölcs puha nem lesz, de szétfőzni nem szabad! Utána leszűrjük. A levét kihűtjük, és a zselatinnal simára keverjük, kevergetve fél percig forraljuk. Mély, kerek forma vagy tál aljára fél centi vastagon zselatinos lét öntünk, és a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. A birscikkeket domború felükkel lefelé, csillag alakban rárakjuk, és a maradék lét rászűrjük. Legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük, hogy az egész megkocsonyásodjon. Tálalás előtt a zselé szélét késsel meglazítjuk, a formát vagy tálat egy pillanatra meleg vízbe mártjuk, majd a szájára tálat borítva gyors mozdulattal megfordítjuk, hogy a zselés torta a tálra csússzon. A tetejét habbá vert, porcukorral ízesített tejszínnel díszítjük, és azonnal tálaljuk. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Ha marad, a hűtőszekrényben tartjuk.

Feltöltötte: zsuzsi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

bulira ajánlott , ünnepi ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra