HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Blini
| Többi

Blini recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

22 dkg liszt,
3 dl tej,
2,5 dkg vaj,
1,5 dkg élesztő,
fél kávéskanál cukor,
fél kávéskanál só,
1 tojásfehérje,
kevés olaj,
fél citrom


A recept elkészítése

A cukrot meleg tejben elkeverjük, két evőkanálnyi cukros tejben feloldjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a megmaradt tejet, beleszórjuk a liszt háromnegyed részét, belekeverjük a sót, s letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Hozzáadjuk a megmaradt lisztet és a vajat, jól felverjük, hogy krémesen sima legyen. Akkor még belekeverjük a tojásfehérjét, s fél órát pihentetjük.
Kis (lehetőleg öntöttvas) serpenyőt felmelegítünk, olajjal kikenjük, beleöntünk egy merőkanál tésztát, ügyelve, hogy vékony réteg legyen. Amikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük. A kész bliniket vajjal megkenjük, és egymásra rakjuk.
Citromszeletekkel díszítve tejföllel, mézzel, lekvárral vagy kaviárral forrón tálaljuk.

Feltöltötte: bianka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

orosz ételek , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , desszertek

vissza az előző oldalra