HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Borjúmáj borszószban
| Többi

Borjúmáj borszószban recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50–
60 dkg borjúmáj
1–
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
20 dkg gomba
2 evőkanál + 1 evőkanál + 2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
1 dl félédes vörösbor
1 zöldségleveskocka
1 és fél evőkanál szója


A recept elkészítése


A májat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát 2 evőkanál vajon megpirítjuk. Belekeverjük a gombát, és addig puhítjuk, amíg a leve elfő. Levesszük a tűzről, beszórjuk a liszttel, és jól elkeverjük. Meglocsoljuk a borral és 3 dl vízzel, majd felforraljuk. Belemorzsoljuk a leveskockát, és hozzáöntjük a szójaszószt. Lassú tűzön 10 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverünk 1 evőkanál vajat. Felmelegítünk egy nagy serpenyőt, és a maradék 2 evőkanál vajban a májszeletek mindkét oldalát közepes lángon 1–1 percig sütjük. (Akkor jó, ha a közepe rózsaszín, különben száraz és rágós lesz.) A májat a gombás-boros szósszal leöntve tálaljuk. Kukoricás rizs illik hozzá.

Feltöltötte: sakira

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , klasszikus ételek , ebéd-vacsora otthonra , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra