HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Borulós sajtos pogácsa
| Többi

Borulós sajtos pogácsa recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

3 dkg élesztő
1 dl langyos tej
50 dkg finomliszt
25 dkg házi sertészsír
20 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
annyi kefir vagy tejföl, hogy puha, de gyúrható tésztát kapjunk

A recept elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, belemorzsolom a zsírt, beleöntöm a megkelt élesztőt, ízlés szerint adok hozzá sót, a tojások sárgáját és annyi kefirt vagy tejfölt, hogy rugalmas, puha, de gyúrható tésztát kapjak. Ezután a tésztát 30 percre a hűtőbe teszem. A sütőt begyújtom.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, és egymás után kétszer hajtogatom-nyújtom. Végül ujjnyi vastagra nyújtom, kis pogácsaszaggatóval kiszúrom, tepsibe rakom egymás mellé őket, ugyanis felfele növekednek, és mindeközben kicsit oldalra elborulnak, ettől kapta a nevét is. A pogácsákat felvert tojással lekenem, reszelt sajttal megszórom, és forró sütőben 15-20 perc alatt mosolygósra sütöm. Jó étvágyat hozzá.

Feltöltötte: franciska

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 75 perc , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra