HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Brandys májhab
| Többi

Brandys májhab recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

(8 személyre):
az aszpikhoz:
2,5 dkg zselatinpor
1 evőkanál cukor
1 evőkanál citrom
2 dl száraz fehérbor
1 mokkáskanál ételízesítő
a májhabhoz:
fél fej vöröshagyma
30 dkg vaj
30 dkg borjúmáj
15 dkg csirke- vagy pulykamáj
15 dkg borjúcomb
2 babérlevél
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
0,5 dl brandy
a díszítéshez:
5 dkg pisztácia
a tálaláshoz:
8 szelet pirítós kenyér

A recept elkészítése

3 deci vizet fölforralunk, a zselatinport beleszórjuk. Kis lángon, kevergetve föloldjuk. A cukrot serpenyőben megpirítjuk, a citromlével, a borral felengedjük és 2 perces forralás után az olvasztott zselatinba csorgatjuk. Ételízesítőt és 1 deci vizet adunk hozzá, 3 percig forraljuk, átszűrjük. Hűlni hagyjuk, tepsibe öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. Közben a hagymát 5 deka vajon megfonnyasztjuk. A kétféle májat és a húst darabokra vágjuk, a hagymán, a babérlevéllel fűszerezve 4 perc alatt megpirítjuk. Sóval, borssal, brandyvel ízesítjük, 3 percig pároljuk. Ha kihűlt, merülőmixerrel simára dolgozzuk. A maradék vajat apránként hozzáadjuk, és habosra keverjük. Egy püspökkenyérformát megnedvesített celofánnal kibélelünk, és a masszát belesimítjuk, majd 5 óráig hűtőszekrényben dermesztjük. Tálaláskor deszkára borítjuk, a celofánt lehúzzuk róla, és forró vízbe mártott késsel kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, durvára vágott pisztáciával megszórjuk. Az aszpikot a tepsiből szintén kockákra vágjuk, a májhab köré szórjuk.

Feltöltötte: marianna

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , ünnepi ételek , gyertyafényes vacsorák , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , előételek

vissza az előző oldalra