HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Brandys pudingtorta
| Többi

Brandys pudingtorta recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

egy kerek piskóta félujjnyi vékony lapja,
a töltelékhez 12 db babapiskóta,
1 zacskó főzés nélküli vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
2 dl tejszín,
8-10 dkg porcukor,
1-1 dl brandy,
tej és lefőzött kávé,
2 zacskó habfix,
1 zacskó vaníliás cukor,
csipetnyi só,
a tetejére 2 dl tejszín,
2 evőkanál csokoládé
és 16 babapiskóta.

A recept elkészítése

a pudingport előírás szerint elkészítem a tejjel, vaníliás cukorral és a konyak felével. A megmaradt brandyt, 1 dl tejet, cukrot és a kávét összeöntöm, majd a babapiskótákat egyenként megmártom benne, de ügyelek arra, hogy ne ázzanak el. (Egymás után kétszer is meg lehet mártani.) A tejszínből a habfix segítségével kemény habot verek. Egyik felét a pudinggal óvatosan összeforgatom.

kapcsos, nagy tortaformába fektetem a vékony piskótalapot. (A megmaradt piskótát alufóliába csomagolom és a mélyhűtőbe teszem.) Belekenem a tejszínes puding felét, majd elhelyezem rajta a 12 darabokra tört nedves babapiskótát. Befedem a megmaradt pudinggal, végül rákenem a tejszínhab másik felét. Rászórom a csokoládéreszeléket és elhelyezem rajta a 16 db nedves babapiskótát. Kissé munkaigényes, bár nagyon dekoratív és nagyon finom!

Feltöltötte: seron

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

ünnepi ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra