HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Brassói libamell
| Többi

Brassói libamell recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 libamell,
20 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma
késhegynyi pirospaprika
só,
őrölt bors,
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl víz,
1-1 kiskanál Piros Arany és paradicsom
50 dkg burgonya
50 dkg savanyú káposzta,
2 dl tejföl

A recept elkészítése

A libamellet lebőrözzük és kicsontozzuk. (A bőrt kockákra vágva töpörtyűnek kisüthetjük, a csont a levesbe kerülhet.) A húst nyolc szeletre vágjuk. A szalonna felét apró kockákra aprítjuk és kiolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevagdaljuk, és a szalonnán aranysárgára sütjük. A hússzeletek mindkét felét átsütjük rajta, majd pirospaprikával megszórjuk, Piros Arany krémmel, paradicsompürével, tört fokhagymával fűszerezzük, és a vizet aláöntve, lefedve a húst puhára pároljuk. Közben másik edényben vízben megfőzzük a burgonyát, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Harmadik edényben feltesszük főni a káposztát. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 20 percig főzzük, utána alaposan lecsorgatjuk. (Ha túl savanyú lenne a káposzta, ami ilyenkor, tél derekán már érthető, főzés előtt kissé kimossuk.) A sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A maradék szalonnát vékonyra szeljük. Mély tűzálló tálat kibélelünk vele, és a burgonyát beleterítjük. A káposztát ráhalmozzuk, majd a levéből kiszedett hússzeleteket ráfektetjük. A visszamaradt pecsenyelét a tejföllel simára keverjük, és a brassói libamellet bevonjuk vele. A sütőbe tolva körülbelül fél óra hosszat sütjük. (Jó előre elkészíthető, csak sütni kell tálalás előtt.)

Feltöltötte: lujzi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , ünnepi ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , főételek

vissza az előző oldalra