HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Bussolà citrommal
| Többi

Bussolà citrommal recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

kb. 30-35 db-hoz:
20 dkg rétesliszt
5 dkg kukoricakeményítő
1 egész tojás
10 dkg hideg vaj
10 dkg finom szemű kristálycukor
1 teáskanál vanília kivonat (vagy egy rúd vanília kikapart belseje)
1 citrom
1/2 citrom
2 teáskanál narancslikőr (pl. Cointreau)
A sütemények szórásához:
vaníliás porcukor


A recept elkészítése

A lisztet mélytálba szitálom, hozzáadom a keményítőt és a cukrot, belereszelem az alaposan megmosott citrom héját, jól összekeverem a száraz anyagokat. A tojást egy kis tálban enyhén felverem, hozzáadom a 1/2 citrom levét, valamint a narancslikőrt. A vajat apró forgácsokban hozzáreszelem a lisztes keverékhez. Gyors mozdulatokkal, hogy a vaj ne olvadjon fel, zsemlemorzsa állagúra dolgozom a tésztát, majd hozzáadagolom a tojásos keveréket. A tésztát kb. 6 cm átmérőjű hengerré formálom, fóliába csomagolom, és 1 órára beteszem a hűtőszekrénybe.

A pihentetési idő leteltével a tésztát 3 részre vágom, és lisztezett felületen minden tésztadarabot kb. 1/2 cm vastag és 6-7 cm széles téglalappá sodrok szépen egymás után. A téglalapokat kb. 1 cm széles csíkokra szeletelem. A csíkokat kicsit megsodrom, hogy henger alakúak legyenek, és egyenként körré vagy S-alakúvá formálom.

Sütőpapírral borított tepsire helyezem, 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép világosra sütöm, rácson hagyom kihűlni. Még melegen meghintem vaníliás porcukorral.

Feltöltötte: csepke

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

olasz ételek , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , húsvéti ételek , uzsonnák , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , desszertek , aprósütemények

vissza az előző oldalra