HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Citromhab mandulás karamellával
| Többi

Citromhab mandulás karamellával recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 dl cukor,
1 dl fehér bor,
1 db citrom
4 tojássárgája,
2 dl tejszín,
a mandulás karamellához: 5 dkg leforrázott és feldarabolt mandula,
0,5 dl cukor,
4 babapiskóta,
a díszítéshez: 1 kisebb narancs

A recept elkészítése

A mandulás karamellához a vajat vastag falú edénybe tesszük és a cukorral és a mandulával együtt felolvasztjuk. Amikor a cukor már sötét színű, kiöntjük zsírpapírra, és hagyjuk megdermedni. Amikor kihűlt és megkeményedett, kalapáccsal apró darabokra törjük. Közben
nyeles edényben a cukrot és a bort összekeverjük, a tűzre tesszük és takaréklángon körülbelül tíz percig forraljuk. Hozzáadjuk a citromreszeléket és a citromlevet, majd kihűlni hagyjuk. Ezután belekeverjük a négy tojássárgáját, felforraljuk és addig keverjük, amíg az állaga krémszerű nem lesz. Ezután a tűzről levesszük és addig kevergetjük, amíg ki nem hűl. A kemény habbá vert tejszínt óvatosan a krémszerű masszához keverjük, fagylaltos pohárba öntjük és a tetejét mandulás karamellával hintjük meg. Narancsszeletekkel díszítjük és babapiskótával fogyasztjuk.

Feltöltötte: olivia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

egzotikus ételek , bulira ajánlott , olcsó ételek , egyszerű ételek , 30 perc , desszertek

vissza az előző oldalra