HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Csabai makaróni
| Többi

Csabai makaróni recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg rigatoni vagy makaróni,
10 dkg húsos füstölt szalonna,
4 dkg Lajta sajt,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín,
1 dl húsleves,
1 evőkanál étkezési búzakeményítő,
2 dkg vaj,
só,
oregano,
rozmaring
reszelt szerecsendió
(színes) bors


A recept elkészítése

A húsos füstölt szalonnát csíkokra metéljük, zsírját lábosban kiolvasztjuk. A pörcöt kivesszük. A lábosba beletesszük a vajat, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Húslevessel felöntjük. A tejszínben csomómentesre keverjük az étkezési búzakeményítőt és állandó keverés mellett a levesbe öntjük. Sóval, oreganoval, rozmaringgal, reszelt szerecsendióval és frissen őrölt, (színes) borssal fűszerezzük. A mártást jól kiforraljuk. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük, majd a mártásba forgatjuk és megszórjuk a félretett szalonnapörccel. Frissen reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Feltöltötte: leonetta

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , egyszerű ételek , 45 perc , tésztafélék

vissza az előző oldalra