HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Csacsifül II.
| Többi

Csacsifül II. recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

kb. 1 dl tej
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
70 dkg liszt
10 dkg zsír
15 dkg sütőmargarin
kis só
2 tojás
A töltelékhez:
baracklekvár
A dió
darált dió
porcukor
rum
mazsola
A máktöltelékhez:
mák
cukor
tej


A recept elkészítése

A diós töltelékhez a darált diót elkeverünk porcukorral, majd egy kis rummal és rumba áztatott mazsolával, míg a töltelék morzsaszerűvé nem válik. A máktöltelékhez a mákot és kristálycukrot darálunk, majd egy kis tejjel összekeverjük, hogy a töltelék morzsaszerűvé váljon.

Az élesztőt megkelesztjük a cukros tejben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát, melyet ezután fél óráig állni hagyunk. Ezt követően a tésztát 8 cipóra osztjuk. Minden cipót palacsinta vékonyságúra és nagyságúra sodrunk. 8 részre vágjuk (8 cikkre). Mindegyikre teszünk egy kis kupac baracklekvárt vagy dió- illetve máktölteléket, és a háromszög hegye felé a széleket lenyomva feltekerjük.

Előmelegített sütőben 5-ös fokozaton sütjük, amíg a kiflik alja kicsit megbarnul. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk. Napokig eláll, és nagyon finom.

Feltöltötte: manna

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek , aprósütemények

vissza az előző oldalra