HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Császármorzsa - tényleg egyszerűen
| Többi

Császármorzsa - tényleg egyszerűen recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg búzadara
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom

napraforgóolaj
lekvár
tej (kb. 2-3dl)
mazsola (opcionális!)


A recept elkészítése

Egy nagy tálba öntsd bele a grízt, majd add hozzá a cukrokat, egy nagy csipet sót, a citrom reszelt héját (a szárított héj nem az igazi, abból sok kell), majd üsd rá a két tojást, és tegyél bele mazsolát - ha szereted. Ne keverd össze, hanem önts rá tejet, hogy olyan tejbegrízszerű legyen. Keverd addig, amíg egyenletes lesz a massza (hamar meglesz).
Egy nagy (lehetőleg üveg) tetejű, és vastagfenekű fazékba önts olajat, hogy az alját végig belepje kb. 1 mm magasan. Ezt hevítsd fel forróra (csinálhatsz tesztet egy darabka masszával, ha sistereg, jó). Kb. ezalatt a massza kissé besűrűsödött, mivel a dara megszívja magát tejjel. Az így elkészült anyagot simán öntsd bele a fazékba, majd gyorsan tedd rá a fedőt, és vedd a lángot/fokozatot a legkissebbre. Ezután mást nem kell tenned, mint (először kb. 2, majd 3-5 percenként) felszedni a lesült részekt, és kicsit átkeverni. Ha jól csináltad, akkor aranysárga, néhol barna, igazi császármorzsát kapsz, amit elkészülte után azonnal lehet fogyasztani (hamar hűl), de 2-3 napig ugyanolyan finom mikrózva is.
A tányéron savanykás lekvárral (barack, szilva, meggy) lehet enni, édesszájúaknak kevés porcukorral.

Feltöltötte: debora

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , 30 perc , főételek , desszertek

vissza az előző oldalra