HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Mediterrán > Csevapcsicsa
| Többi

Csevapcsicsa recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

5 személynek:
70 dkg darált zsíros marhahús
30 dkg darált zsíros sertéshús
1 mokkáskanál szódabikarbóna
kicsit kevesebb, mint 1 csapott evôkanál só
fél kiskanál ôrölt feketebors
1 gerezd fokhagyma
2-3 evôkanál jéghideg víz (lehet szódavíz is)
A sütéshez:
2-3 evôkanál olaj
A tálaláshoz:
lilahagyma
puha kenyér

A recept elkészítése

A kétféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk. Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk, és hûtôszekrényben érleljük 1 éjszakán át.

Másnap vizes kézzel hüvelykujjnyi kolbászkákat formálunk belôle, amiket kettesével kihegyezett hurkapálcára vagy nyársra húzunk.

Amikor a grillrostély kellôen forró, és a faszén csak parázslik alatta, a húsos nyársakat rárakjuk, és többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, közben kevés olajjal kenegetjük.

Köretként karikákra vágott lilahagymát (amit legalább fél nappal tálalás elôtt enyhén besózunk, hogy az ereje elillanjon) és puha kenyeret kínálunk hozzá.

Feltöltötte: piri

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szerb ételek , szabadtűzi ételek , klasszikus ételek , mediterrán ételek , házias ételek , grill ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra