HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Magyar > Csíkszeredai flekken
| Többi

Csíkszeredai flekken recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

8 szép szelet, ujjnyi vastag, kicsontozott sertéstarja
1 szelet füstölt szalonna
1 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
őrölt borókabogyó

őrölt feketebors


A recept elkészítése

A húst 1 nappal előbb előkészítem. Az olajból mustárral, törött borssal, az őrölt borókabogyóval és a zúzott fokhagymával összekeverve pácot készítek, mellyel megkenem a hússzeletek mindkét oldalát. Az így megfűszerezett hússzeleteket egymásra rakom, és jó szorosan alufóliába csomagolom. Az étel készítéséig hűtőszekrénybe teszem.

A parázs fölé tett rostélyt a szalonnadarabbal többször egymás után alaposan átdörzsölöm. A hússzeleteket kicsomagolom a fóliából, sózom, borsozom, majd az átforrósodott rostélyra rakom, mindkét felét megsütöm, ha kell, pici olajjal megkenegetem sütés közben.

Friss kenyérrel és salátával tálalom. Legfinomabb hozzá az olajos-ecetes sült paprika vagy a hagymás paradicsomsaláta.

Feltöltötte: tereza

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , szabadtűzi ételek , klasszikus ételek , házias ételek , grill ételek , társasági ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 30 perc , főételek

vissza az előző oldalra