HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Csirkemájas metélt zöldekkel
| Többi

Csirkemájas metélt zöldekkel recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

6 gerezd fokhagyma
2 piros chilipaprika
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
1 kiskanál mustár,
só, őrölt bors,
6 evőkanál olívaolaj
30 dkg paraj,
2 póréhagyma
50 dkg szélesmetélt,
1 csapott evőkanál fölaprított friss vagy feleannyi szárított oregánó
a tetejére:
4-5 evőkanál reszelt parmezán,
1 citrom


A recept elkészítése

A fokhagymát présen áttörjük. A chilipaprikát kimagozzuk, fölaprítjuk. A csirkemájakat az előzőekkel, a mustárral, egy kevés sóval, borssal jól bedörzsöljük, és 4 evőkanál olajat is hozzákeverünk. Így hagyjuk állni, amíg a paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket többször váltott hideg vízben megmossuk. Ezután lecsöpögtetjük, kissé fölaprítjuk. A pórét tisztítás után 2-3 darabra vágjuk, majd hosszában vékony csíkokra metéljük.

Mindkét zöldséget külön-külön leforrázzuk, azaz enyhén sós vízbe szórva 2-3 percig főzzük (a fagyasztott parajt nem kell), majd leszűrjük, és hideg vízbe átszedjük, hogy egy kicsit felfrissüljön. A tészta főzéséhez fazékba vizet töltünk, megsózzuk, fölforraljuk. A májat kevergetve 10-12 perc alatt serpenyőben aranybarnára sütjük, majd 10 percig pihentetjük. Közben a tésztát az előírás szerint kifőzzük (ez általában 10-12 perc), majd leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük.

A leforrázott parajt és pórét jól lecsöpögtetjük, majd a maradék 2 evőkanál olajon megfuttatjuk. A májat néhány vágással fél kisujjnyi csíkokra vágjuk, a zöldségekhez adva átmelegítjük, majd a tésztát is beleforgatjuk. Jól megforrósítjuk, oregánóval fűszerezzük. Tálaláskor reszelt parmezánnal és reszelt citromhéjjal meghintjük.


i idő: 40 perc
1 adag 3374 kJ/807 kcal

Feltöltötte: melissza

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , mediterrán ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , főételek

vissza az előző oldalra