HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Csirkemájjal töltött káposztatekercs
| Többi

Csirkemájjal töltött káposztatekercs recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg csirkemáj
egy kisebb fej kelkáposzta
(esetleg kevéske reszelt sajt, gomba)
1 nagyobb fej vöröshagyma

bors
majoranna
fűszerek ízlés szerint


A recept elkészítése

Teflon serpenyőben kevéske olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, beleteszem a csirkemájat, sózom, borsozom, fűszerezem. Fedő alatt kis lángon megsütöm (ha szükséges, pici víz mehet alá).
Ezalatt leveleire szedem a kelkáposztát, enyhén sós vízben puhára párolom (ha van otthon maradék leves, abban főzve még jobb).
Kiszedem és lecsöpögtetem a leveleket, ha túl nagyok, kettévágom. Egy-egy csirkemájat ráfektetek, és felcsavarom, mint a töltött káposztát.
Hőálló tálba teszem a serpenyőből a hagymás szaftot, ráfektetem a tekercseket (+meg lehet szórni sajttal), a maradék káposztaleveleket csíkokra vágva melléhalmozom, pici vizet öntök alá, és sütőben -lefedve - összerottyantom.
Egyszerűbb módon: Be lehet tenni a tekercseket a serpenyőbe is, és a hagymás szafttal kis lángon összeforralni.

Tippek:
A máj készülhet gombásan is.
A végén a szaftba egy-két evőkanál tejszínt is keverhetünk.
Kelkáposzta helyett édes-, sőt, savanyú káposztát is használhatunk.

Feltöltötte: aranka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , klasszikus ételek , házias ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra