HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Csirkemájpástétom
| Többi

Csirkemájpástétom recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

(4 személyre):
50 dkg csirkemáj,
50 dkg csirkemell,
30 dkg füstölt szalonna,
2 tojás,
1 kávéskanál só,
1 mokkáskanál őrölt bors,
1 kávéskanál majoránna,
1 kávéskanál pástétomfűszer


A recept elkészítése


A hártyájától, ereitől megtisztított csirkemájat néhányszor átdaráljuk, szitán áttörjük vagy turmixoljuk. Hozzáadjuk a két nyers tojást, a sót, a borsot, majoránnát, a pástétomfűszert, és az egészet jól összedolgozzuk. Pástétomformát kibélelünk vékonyra szeletelt szalonnával, beletesszük a máj felét, ráfektetjük a kicsontozott, enyhén megsózott nyers csirkemelleket, lefedjük a maradék töltelékkel, és a tetejére is szalonnát teszünk. A pástétomformát kevés vízzel töltött mélyebb tepsibe állítjuk, és közepesen meleg sütőben kigőzöljük. A sütőből kivéve kissé lepréseljük, lehűtjük, a formából tálra borítjuk, és félujjnyi vastagra szeletelve kínáljuk.

Feltöltötte: mercedesz

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , klasszikus ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , előételek

vissza az előző oldalra