HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Csőtészta csirkemájas raguval
| Többi

Csőtészta csirkemájas raguval recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

20 dkg csirkemáj (szív nélkül)
1 kis fej vöröshagyma
6-8 zsályalevél
1 ágacska rozmaring
1 kis konzerv hámozott paradicsom
1 dl húsleves (kockából)
1 kis konzerv paradicsom
2+2 evőkanál olaj
3 dkg sütőmargarin
10 dkg darált hús
40 dkg rövid csőtészta
4 dkg reszelt parmezán sajt

A recept elkészítése

A csirkemájakról letisztítjuk a hártyákat és a zsiradékot, majd megmossuk, lecsepegtetjük, és elkaparjuk, vagy apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, a zsályát és a rozmaringot leöblítjük, ez utóbbi levélkéit lecsipkedjük, és az egészet finomra vágjuk. A paradicsomot lecsepegtetjük, felaprózzuk. Elkeverjük a húslevesben a paradicsompürét.
Felforrósítunk 2 evőkanál olajat és a vajat/margarint. Rádobjuk a zsályás-rozmaringos hagymát, kissé megsózzuk, majd fedő alatt, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és a májat, élénk tűzön 2-3 percig pirítjuk, aztán elkeverjük a paradicsommal és paradicsomos húslevessel. Ízlés szerint borsozzuk, és fedő alatt, lassú tűzön 1 órán át pároljuk (minél tovább fő, annál finomabb!). Ha levét elfőné (nem szabad nagyon sűrűnek lennie), egy kevés vízzel pótoljuk, végül utánasózzuk, borsozzuk. Enyhén sós, lobogva forró vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, mély tálba csúsztatjuk, és azonnal összekeverjük a maradék 2 evőkanál olajjal. Mélytányérokba szedjük, tetejükre halmozzuk a ragut, és azonnal tálaljuk-fogyasztjuk. A reszelt sajtot külön tálában kínáljuk hozzá.

Feltöltötte: nanda

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , főételek

vissza az előző oldalra