HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Főzelékek > Csudás tökfőzelék
| Többi

Csudás tökfőzelék recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 db kb. 15 cm-es zsenge spárgatök
1 csokor friss kapor
1 evőkanál hajdina- vagy rizsliszt
1 dl kefir (joghurt
1 dl erős tyúkhúsleves
10 dkg tök
1 evőkanál szűz tök
1 kávéskanál vaj

fehérbors


A recept elkészítése

A tököcskéket meghámozom, végeit - ahogy kívánja - levágom, a többi részét 1,5-2 cm-es kockára feldarabolom. A vajat felolvasztom, megfuttatom rajta az apróra vágott kapor felét, beleteszem a tököt, és lefedve üvegesre párolom. Ekkor megfűszerezem a sóval, borssal, ráöntöm a húslevest. A lisztet elkeverem a kefirrel, és a tököt ezzel behabarom. Amint felforrt, leveszem a tűzről, mert elkészült.
A tányérra merve megszórom a maradék kaporral, az enyhén pirított, durvára vágott tökmaggal, és díszítésnek szép, sűrű tökmagolajat teszek rá. Mi fokhagymás pirítóst eszünk hozzá.

Feltöltötte: klara

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , pofonegyszerű ételek , 30 perc , főételek , főzelékféle

vissza az előző oldalra