HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Nyárra > Darált hússal töltött paradicsom
| Többi

Darált hússal töltött paradicsom recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 nagy paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
30 dkg darált hús
2 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál tej
1 tojás
2 evőkanál olaj


A recept elkészítése

A paradicsomokat leöblítjük, megtöröljük. Levágjuk a tetejüket, kikaparjuk kiskanállal a belsejüket, és félretesszük (pl. lecsó vagy paradicsomleves készítéséhez). A kikapart paradicsomok belsejét kissé megsózzuk, és nyílásukkal lefelé tányérra tesszük, hogy kicsurogjon a levük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.

A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszával megtöltjük az előkészített paradicsomokat. Tűzálló tálat kikenünk az olajjal, beletesszük a paradicsomokat, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután rátesszük a paradicsomokra a levágott tetejüket, és további 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 255 kcal

Feltöltötte: mariann

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , ünnepi ételek , nyári ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , előételek

vissza az előző oldalra