HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Diókrémes mézestekercs
| Többi

Diókrémes mézestekercs recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
20 dkg méz
12 dkg rétesliszt
4 tojás
1 csapott evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
késhegynyi szódabikarbóna
kevés porcukor
csipetnyi só
vaj a sütőlemezhez
A krémhez:
10 dkg sütőmargarin
10 dkg méz
10 dkg darált dió
fél dl tej
fél dl rum

A recept elkészítése

A tésztához a mézet felolvasztom (mikrosütőben vagy tűzhelyen, ez utóbbi esetben forrásban lévő vízbe állítom a mézes edényt), majd hagyom kicsit hűlni. A tojássárgát a már langyos mézzel habosra keverem, hozzáadom a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a vaníliás cukrot. Ezután óvatosan átforgatom a tojásfehérjék kemény habjával. A tésztamasszát a vajjal kikent sütőlemezre kenem, és lassú tűzön megsütöm. Még melegen porcukorral meghintett deszkára borítom, és gyorsan felcsavarom.

Közben a krémhez a diót leforrázom a tejjel, majd hozzáadom a rumot és csipetnyi sót. A margarint a mézzel habosra keverem, és beleteszem a tejes-rumos diót. Addig keverem, míg egynemű krémet kapok. A begöngyölt tésztát óvatosan szétnyitom, a krémmel megkenem, majd ismét összegöngyölöm. Alufóliába csomagolom, és ha kihűlt, két napig hűvös helyen pihentetem. Ujjnyi vastag szeletekre vágva kínálom.

Feltöltötte: rozsi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

ünnepi ételek , húsvéti ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , desszertek

vissza az előző oldalra