HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Édes pogácsa
| Többi

Édes pogácsa recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

35 dkg liszt,
2-2,5 dl író,
7 dkg vaj,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál tejszín,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
a töltelékhez: 20 dkg málna- vagy meggy
10 dkg tejszínhab


A recept elkészítése

A lisztet, cukrot, sütőport, csipetnyi sót összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, simára keverjük, majd felöntjük az íróval és alaposan kidolgozzuk. A tésztát lisztezett deszkán 3 cm vastagon kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. A pogácsákat kivajazott sütőlemezre helyezzük, tetejét tejszínnel megkenjük, majd forró sütőben kb. 12 percig sütjük. Középen kettévágjuk, málna- vagy meggylekvárral töltjük. Rányomunk egy kis tejszínhabot és visszahelyezzük a pogácsa
tetejét. Melegen kínáljuk.

Feltöltötte: patricia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

egzotikus ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , olcsó ételek , egyszerű ételek , 60 perc , tésztafélék

vissza az előző oldalra