HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Egresmártás
| Többi

Egresmártás recept

Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg egres
3 dkg sütőmargarin
2 dl húsleves kockából
15 dkg porcukor
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl

A recept elkészítése


Az egrest megtisztítjuk, megmossuk. A húsleveskockát 2 dl meleg vízben feloldjuk.
A margarint felmelegítjük, és megpároljuk benne az egrest (kb. 10 perc). Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a porcukrot, egy csipet sót, és még 5 percig forraljuk. A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, behabarjuk vele a mártást, és még egyszer felforraljuk, hogy besűrűsödjön. Főtt húsok mellé kiváló.

Feltöltötte: hajni

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , 15 perc , mártások, szószok

vissza az előző oldalra