HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Főzelékek > Egyiptomi babfőzelék
| Többi

Egyiptomi babfőzelék recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói



A recept elkészítése

35 dkg babot áztassunk be 24 órára. 2 fej felaprított hagyma egyikét és 3 gerezd kipréselt fokhagymát 2 evőkanál olajban megpirítunk. Aztán beletesszük a leszűrt babot, és pároljuk vele együtt. Tegyünk hozzá 25 dkg felszeletelt kelkáposztát, 1 evőkanál őrölt koriandert, és vízzel öntsük fel. Addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor egy csomag vágott kaprot, 2 kávéskanál őrölt édesköményt, sót és frissen vágott mentalevelet adunk hozzá. A másik felszeletelt hagymát és 2 gerezd préselt fokhagymát 1 evőkanál olajban megpirítunk, majd néhány friss mentalevéllel a kész bab tetejére öntjük. Barna kenyérrel fogyasztható, de önmagában is laktató.

Feltöltötte: barsonyka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , egzotikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , főételek , főzelékféle

vissza az előző oldalra