HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Egzotikus csirke naranccsal
| Többi

Egzotikus csirke naranccsal recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 nagy csirke,
1 kiskanál pirospaprika
3-4 evőkanál vaj vagy sütőmargarin,
2 nagy gerezd fokhagyma
1 kis darab friss gyömbér
3 nagy narancs,
2 nagy körte,
20 szem mazsola,
2 babérlevél
10 szem mandula,
1-2 darab összetört szegfűszeg,
1/2 kiskanál őrölt fahéj

A recept elkészítése

A csirkét négy részre vágjuk, megpaprikázzuk, megsózzuk. A vajat egy nagy tűzálló edényben megolvasztjuk. A fokhagymát és a gyömbért összezúzzuk és az edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a csirkehúst. A narancsot meghámozzuk, vastag szeletekre vágjuk és kimagozzuk. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk és a körtéket feldaraboljuk. A gyümölcsöket, a mazsolát és a babérlevelet a csirkehúsdarabok közé szórjuk. A mandulát lehéjazzuk, felvagdaljuk és rászórjuk a csirkére. Végül az egészet meghintjük a szegfűszeggel és a fahéjjal. A tálat lefedjük alufóliával, és közepesen meleg sütőben kb. 1 órát pároljuk. A sütés vége felé levesszük az alufóliát, és a húst megpirítjuk. A babérlevelet kiszedjük, és főtt rizzsel kínáljuk.

Feltöltötte: hajnalka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , egzotikus ételek , gyertyafényes vacsorák , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , főételek

vissza az előző oldalra