HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Egzotikus parfé
| Többi

Egzotikus parfé recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 dl tejszín,
2 evőkanál cukrozott narancshéj (vagy nagyon apróra vágott szárított sárgabarack
fél citrom
2 evőkanál porcukor (vagy édesítőszer),
4 evőkanál tortadara (vagy csokoládé


A recept elkészítése

hosszúkás, szögletes formát úgy bélelek ki folpack fóliával, hogy minden oldalán lelógjon a fólia. A tejszínből kemény habot verek, és felhasználásig hűtőbe teszem. A citromlevet, porcukrot és sót addig keverem, amíg a cukor fel nem oldódik a citromlében.

a citromos cukrot és a sárgabarack-darabkákat óvatosan beleforgatom a tejszínhabba. A bélelt formába úgy töltöm be a hab felét, hogy a formát kissé félrebillentem. A hab háromszög alakban terüljön el benne! Azonnal a mélyhűtőbe tolom, szintén ferdére állítom, majd 20 percig dermesztem, ezután rászórom a tortadarát, végül a hab másik felét is rákanalazom. Így a képen látható módon két háromszög között csokicsík lesz. A tetejét simára egyengetem, befedem fóliával, és a mélyhűtőben legalább fél napig fagyasztom. Tálalás előtt közvetlenül egy hosszúkás tálra borítom, óvatosan lehúzom róla a fóliát, és forró vízbe mártott késsel felszeletelem. Tetszés szerint tejszínhabbal, gyümölccsel, csokoládéreszelékkel feldíszítve kínálom.

Feltöltötte: aniko

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

bulira ajánlott , ünnepi ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , desszertek

vissza az előző oldalra