HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Nyárra > Epres-mentás-mákos-tejszínes joghurttorta
| Többi

Epres-mentás-mákos-tejszínes joghurttorta recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
13 dkg liszt
6 dkg cukor
13 dkg sütőmargarin
pici só
1 citrom
1 tojás sárgája
A krémhez:
4,5 dl joghurt
1 dl tej
4,5 dl habtejszín
5 dkg mák
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg cukor
20 szem eper
3 ág menta
3 csomag instant zselatinfix
1 nagy kanál lekvár

A recept elkészítése

A tésztához valókat összegyúrom, és fél órára hűtőbe teszem, míg a krémeket elkészítem.

Az epres krémhez az eperszemeket botmixerrel pürésítem, hozzáadom a joghurt felét, 4 dkg cukrot és 1 csomag zselatinfixet, összekeverem.

A mákos-mentás krémhez a mákot és a mentaleveleket ledarálom. Az 1 dl tejet felforralom, ráöntöm a keverékre, belereszelem a citrom héját, hozzáadom a vaníliás cukrot és 2 dkg cukrot. Ha kihűlt, mehet be a joghurt másik fele és a zselatin fix.

Az összes tejszínt 1 csomag zselatinfixszel és a maradék cukorral (2 dkg) kemény habbá verem.

Így lett egy rózsaszín, egy fehér és egy zöld krémem.

Kapcsos tortaformába nyomkodom a tésztát, pereme is legyen,majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig sütöm. Hagyom kihűlni. Megkenem 1 kanál lekvárral.

Ha kihűlt, a zöld krémet alulra öntöm, rákanalazom a fehéret, majd befedem az epres krémmel.

Mentalevelekkel díszítem, és több órás dermedés után szeletelem.

Feltöltötte: irma

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , vasárnapi ebédek , nyári ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra