HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Fahéjas kiflik
| Többi

Fahéjas kiflik recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

kb. 90 darabhoz:
25 dkg finomliszt
1 késhegynyi sütőpor
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
2 tojássárga
15 dkg lágy sütőmargarin
A szóráshoz:
2 dkg porcukor
1 csapott teáskanál fahéj

A recept elkészítése

A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgép dagasztó spiráljával először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre hideg helyre tesszük. A kihűlt tésztát hengerré formáljuk, és 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik darabot 40 cm hosszú hengerré formáljuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. A darabokból enyhén belisztezett kézzel 5 cm-es kifliket készítünk, végeiket elvékonyítjuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és megsütjük. A süteményeket a sütőpapírral egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A porcukrot elvegyítjük a fahéjjal, és a még meleg kiflikre szórjuk.

Feltöltötte: mirella

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , húsvéti ételek , uzsonnák , kiadós ételek , egyszerű ételek , desszertek , aprósütemények

vissza az előző oldalra