HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Firenzei fogasfilé
| Többi

Firenzei fogasfilé recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

8 szelet fogasfilé,
1 zacskó mirelit paraj,
6 dkg sütőmargarin,
2 evőkanál liszt,
3 dl tej,
1 tojássárgája,
5 dkg reszelt sajt,
só,
reszelt szerecsendió

A recept elkészítése

A halszeleteket sós gőzben vagy vízben megpároljuk. Margarinnal kikent tűzálló tálba fektetjük. A fagyasztott parajt felengedtetjük, a levét leöntjük. 1 dkg megforrósított margarinon megpároljuk, sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A maradék margarint lábosban megolvasztjuk, meghintjük a liszttel és megpirítjuk. Felöntjük a tejjel és állandó keverés mellett besűrítjük. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját. A halszeletek közepére 1-1 kanálnyi parajt teszünk és leöntjük a besamelmártással. Tetejét reszelt sajttal meghintjük. Forró sütőben pirosra sütjük. Vajas burgonyával kínáljuk.

Feltöltötte: agata

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra