HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Földimogyorós mártás
| Többi

Földimogyorós mártás recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kis fej vöröshagyma
2 db paradicsom
1–
1 zöld és piros húsú paprika
1 friss vagy szárított chili
3 evőkanál földimogyoró-olaj
10 dkg darált földimogyoró
1 dl tejszín
5 dkg földimogyoróvaj
4 cl fehér rum vagy tequila
1,25 dl zöldség- vagy húsleves


A recept elkészítése

A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A paprikákat megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, húsukat kis kockákra vágjuk. A chilit megmossuk, kicsumázzuk, összevágjuk. A földimogyoró-olajat serpenyőben felhevítjük, a hagymát, a paprikát, a chilit és a paradicsomot állandó keverés mellett megpároljuk benne. A földimogyorót összekeverjük a tejszínnel, és beleöntjük a serpenyőbe. A puha földimogyoróvajat a rummal vagy a tequilával együtt a zöldségekhez keverjük, és leöntjük a levessel. A földimogyorós mártást néhányszor felforraljuk, még egyszer ízesítjük, és mártásos csészébe öntjük.

Feltöltötte: honorka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

egzotikus ételek , társasági ételek , vasárnapi ebédek , költséges ételek , közepesen bonyolult , 45 perc , mártások, szószok

vissza az előző oldalra