HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Kerti parti > Gombás húspogácsa grillen sütve
| Többi

Gombás húspogácsa grillen sütve recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg sertéscomb
30 dkg csiperkegomba
1 nagyobb újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás
fél csokor petrezselyem
1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika
1 kiskanál Erôs Pista
kb. 1 kiskanál só
2 evôkanál olaj

A recept elkészítése

A húst földaraboljuk, ledaráljuk. A gombát megtisztítjuk, a szárával együtt nagyon apróra vágjuk, és a húshoz adjuk. A lehéjazott hagymát felaprítjuk, és a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel együtt ezt is belekeverjük. A tojással, a fölaprított petrezselyemmel, a pirospaprikával, a Piros Arannyal és a sóval alaposan összegyúrjuk.

Vizes kézzel kb. 10 dekás gombócokat formálunk belôle, majd két tenyerünk között mindegyiket kissé ellapítjuk ugyanúgy, mint a hagyományos vagdalthoz, mert ha nagyon vastag, nem sül át.

Amikor a grillrostély kellôen forró, és a faszén csak parázslik alatta, a húspogácsákat rárakjuk, és többször megforgatva 10-12 perc alatt megsütjük, közben egy kevés olajjal kenegetjük. Friss kenyeret és marinírozott paprikát kínálunk hozzá.

Feltöltötte: honorka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szabadtűzi ételek , klasszikus ételek , házias ételek , grill ételek , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra