HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Orosz > Gombás hússal töltött pirog
| Többi

Gombás hússal töltött pirog recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

30 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
8 dkg puha vaj
1 tojás
1,25 dl tejföl
A töltelékhez:
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba
2 evőkanál vaj
30 dkg darált hús
1 tojás

bors


A recept elkészítése

Egy edényben összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és a tejfölt, simára gyúrjuk, majd hűtőszekrényben 45 percig pihentetjük.

Megtisztítjuk és felkockázzuk a fokhagymát és a hagymát. Felszeleteljük, majd felaprítjuk a megtisztított gombát. Közepes hőfokon habzásig melegítjük a vajat, beleszórjuk a hagymát, a fokhagymát és a gombát, majd 2 percig pároljuk. A darált húshoz hozzáadjuk a tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk, és a kihűlt gombához keverjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kerek, 8 cm átmérőjű lapocskákat szaggatunk ki belőle. Megtöltjük, félbe hajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk, megkenjük felvert tojássárgával, és forró sütőben sütjük.

Feltöltötte: lili

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

orosz ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , ebéd-vacsora otthonra , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , előételek , főételek

vissza az előző oldalra