HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Göngyölt pulykamell gesztenyekörettel
| Többi

Göngyölt pulykamell gesztenyekörettel recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 nagyobb szelet pulykamellfilé,
5 dkg füstölt szalonna,
50 dkg héjas gesztenye
1-1 szál sárga- és fehérrépa,
2 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor,
1 csokor petrezselyem,
só,
bors,
olaj


A recept elkészítése

A gesztenye héját hegyes késsel bevágjuk. Kuktába tesszük, felöntjük sós vízzel és puhára főzzük. Meghámozzuk, áttesszük egy lábosba és felöntjük a vörösborral. A pulykamellszeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a zúzott fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel. A krémet a hússzeletek egyik felére kenjük, összetekercseljük és zsineggel összekötözzük. Lábosba helyezzük, mellédobjuk a megtisztított, hosszában felnegyedelt sárga- és fehérrépát. Leöntjük egy pohár vízzel és 2-3 evőkanál olajjal. Fedő alatt pároljuk, az elpárolgott nedvességet pótoljuk. Végül a fedőt levéve, körös-körül megpirítjuk.A zsineget eltávolítjuk, a tekercset felszeleteljük. A gesztenyét a borban felmelegítjük, majd leszűrve adjuk a húshoz.

Feltöltötte: diana

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 75 perc , főételek

vissza az előző oldalra