HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Gyümölcsös túrógerinc
| Többi

Gyümölcsös túrógerinc recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

25 dkg félzsíros tehéntúró,
2-2 dl kefir és tejszín,
4-4 evőkanál porcukor és bármilyen apróra vágott, kimagozott befőtt vagy nyers gyümölcs,
2 zacskó vaníliás cukor,
2 evőkanál zselatinpor,
1 dl tej,
csipetnyi só.


A recept elkészítése

közepes nagyságú őzgerincformát folpackkal úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd hűtőszekrénybe teszem. A zselatinporra ráöntöm a tejet, és feláztatom, majd folytonos keverés közben felmelegítem. A tehéntúrót áttöröm, ezután összekeverem a kefirrel, porcukorral, vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, ezt követően a gyümölcsöt hozzáadom. A tejszínből kemény habot verek.

az olvasztott tejes zselatinnal együtt a tejszínhabot óvatosan beledolgozom a túrós-gyümölcsös krémbe. (Egységes masszának kell lennie.) A bélelt formába simítom a krémet, és a tetejét is letakarom. Legalább egy napig dermesztem a hűtőszekrényben. Tálalás előtt a formából hosszúkás tálra borítom, lehúzom róla a fóliát, és ujjnyi vastag szeletekre vágom. Tetszés szerint díszíthető csokoládéreszelékkel, tejszínhabbal, gyümölccsel.

Feltöltötte: jolanda

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

bulira ajánlott , uzsonnák , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 45 perc , desszertek

vissza az előző oldalra